ОШ "Никола Тесла", Винча

esdnevniklogo
large Google Classroom
rasporednastave 1
asdad

♥ ОШ "Никола Тесла" Винча ♥

logo mpntr.png

Огласна табла

Бројач посета

1213938

Учење на даљину

ucenje na daljinu

За осмаке

za osmake

Претрага

COVID - 19 едукативни материјал

Јавне набавке

Календар

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Дан девојчица

                             ДАН  ДЕВОЈЧИЦА  -  26. април  2018г.

Поводом обележавања  „Дана девојчица“, група  ученица осмог разреда наше школе у пратњи логопеда Дивне Милошевић, посетилa  je   приватну, општу болницу „Bel Medic“ у Београду.

Биле су задивљене, пре свега, изузетно топлим дочеком и љубазношћу руководилаца ове установе. Указали су им пажњу као да нису деца на прагу мале матуре него њихови равноправни  партнери .

Обилазећи већину одељења, девојчице су могле да се упознају са суштином посла радника медицинске струке, са изазовима и тешкоћама са којима се сусрећу али и лепотама и задовољствима које овај позив пружа. Схватиле су такође , да без преданости и искрене посвећености  овом позиву и  човеку уопште, не би могле да се баве овим хуманим занимањем, јер не би биле успешне.

У овој болници девојчице су могле да виде , један врхунски професионализам , озбиљан научни и људски приступ човеку и бригу за његово здравље.

На крају, у кабинету власнице ове установе  др. Јасмине Кнежевић, девојчице су виделе и чуле многе корисне савете како из области саме струке тако и савете који се односе на  лично здравље, образовање и живот уопште.

После опсежног обиласка разних одељења  и разговора са лекарима , девојчице су се освежиле у ресторану у оквиру болнице, где су уз ручак такође водиле опуштене али и корисне разговоре са директоркама пратећих сектора ове ,такорећи,  компаније :  директорком маркетинга  г. Зорицом Марјановић, медицинском  директорком  др. Иваном  Петровић  и директорком службе за људске ресурсе  г. Иваном Влаховић.

Верујемо  да је посета  општој болници „ Bel Medic“ допринела да наше ученице донесу праву одлуку о избору  свог даљег школовања и будућег занимања.

                                                                              Д. Милошевић

 

 

DSC 8343DSC 8306