ОШ "Никола Тесла", Винча

esdnevniklogo
large Google Classroom
rasporednastave 1
asdad

♥ ОШ "Никола Тесла" Винча ♥

logo mpntr.png

Огласна табла

Бројач посета

1213938

Учење на даљину

ucenje na daljinu

За осмаке

za osmake

Претрага

COVID - 19 едукативни материјал

Јавне набавке

Календар

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Болеч

Истурено одељење Основне школе ,,Никола Тесла" у Болечу

 

Истурено одељење Основне школе ,,Никола Тесла" у Болечу чини четворогодишња школа, која је адаптирана пре десетак година и врло је лепо сређена. Осим четири учионице у њој је дигитална учионица, библиотека, зборница, кухињица, тераса и остава. У њој је и просторија Предшколске установе ,,Лане“. Руководилац смене је Валентина Шербић.

Школа има осам одељења, од првог до четвртог разреда:

1/9 – Валентина Шербић

1/10 – Мелита Петковић

2/9 – Јасмина Пантић

2/10 –Виолета Сандуловић

3/9 –Мира Илић

3/10 –Јасмина Васковић

4/9 – Гордана Тoшић ( на замени Милица Војиновић)

4/10 – Тања Брадић

У овој школи раде две теткице: Борка Марчета и Зорица Тасић, библиотекар Бранка Алимпијевић.

Ентеријер школе је испуњен дечијим и наставничким радовима и цела школа дише ентузијазмом људи који у њој раде, њиховом и родитељском бригом и ученичком мотивисаношћу за стваралачки рад. У овој школи је све минијатурно, али са укусом и квалитетом урађено. Зборница и библиотека имају паркет, стаклене ормаре за књиге, зидови су свеже окречени и у боји, а ускоро ће стићи и тракасте завесе у зборницу и библиотеку.

Библиотечки простор је мали, али је испуњен топлином и лепотом. У њој су лектире и дечије књиге, али и дела светске и домаће класике. У библиотеци се налазе значајна дела из области историје уметности, теорије књижевности и примерци старих и ретких књига.

Двориште је лепо и пространо, заштићено, холови у школи су довољно широки, зидови су пуни дечијих радова и у школи се на сваком кораку осећа разиграни дечији дух.

У овој школи сви су задовољни и испуњени лепотом свог позива. И наставници и ученици.

Пролеће у Болечу

Наставнице и ученици у школи у Болечу били су врло активни, креативни и вредни у току пролећа и организовали су активности у које су укључили и родитеље, мештане, све заинтересоване. Организовали су Васкршњи сабор на коме су продавали рукотворине ученика, а од зарађеног новца купили су књиге за школску библиотеку.

Угледни час: ПРОЛЕЋЕ 2/10

Јасмина Васковић

Ученици су правили пролећне корпице, украшавали их, и приредили велику радост својим гостима, родитељима.

Активности у Болечу 2015/16

  • Обележавање Дечје недеље у сарадњи са КУД Болечом. Сваки разред се представио рецитацијом, песмом, игром.

  • Тематска надеља – Бајке (КВИЗ) УЧеници из Болеча су победили у квизу. Ученици 3/9 освојили су прво место на такмичењу (екипно) Мирјана Илић, ученици 3/10 освојили су друго место – Јасмина Васковић.

  • Чардак ни на небу ни на земљи – Угледни час 3/9,10 Реализатори часа: Бранка Алимпијевић, библиотекар, Мирјана Илић и Јасмина Васковић.

  • Новогодишњи часови у библиотеци: Луткарска представа Снежана и седам патуљака.

  • Новогодишње активности: Посета Пионирском граду и новогодишњи програм – (сви наставници)

  • Поклон за друга – Учитељица Виолета Сандуловић 2/9 покренула је ученике да својимм најбољим друговима спреме поклончиће за Нову годину као знак љубави и пажње.

  • Свечаности поводом Светог Саве – Драмски приказ, аутор вероучитељ Милош Шмигић за све ученике млађих разреда.

  • Млади рецитатори: Робин Николић 4/10 пласирао се на Општинско такмичење у Гроцкој. Наставник: Милица Војиновић.

  • Математичари:Николина Николић 4/10 пласирала се на Општинско такмичење – наставник: Милица Војиновић

  • Дан дечије књиге обележен у Болечу интерактивним и интердисциплинарним часом - ,,Царево ново одело" у сарадњи са наставником верске наставе Милошем Шмигићем. Представи су присуствовали сви ученици и наставници ове школе.

Библиотека у Болечу

Библиотечки фонд у Болечу је разноврстан у избору литературе. Састоји се из дела класичне светске и домаће књижевности; литературе из области теорије књижевности, историје уметности; старих и ретких књига; дечијих књига и лектире за основну школу. Књиге су у стакленим ормарима, доступне су ученицима. У библиотеци је велики сто на коме ученици могу да уче, читају, цртају, спремају представе....На зиду су слике, панои. Библиотека је мала, али са укусом направљена. Подсећа на професорске кабинете, у њој је паркет, стаклени ормари, а стићи ће и тракасте завесе. У библиотечком простору смештени су музички инструменти и средства за рад у настави.

Наставници школе су се потрудили око набавке књига и прошле године поводом Васкршњих празника организовали активности (2015), продавали су ручнорађене предмете, а од зарађеног новца купили су дечије књиге Издавачке куће ЈРЈ.

Ове године библиотекар је поклонио библиотеци неколико комплета лектира Издавачке куће ,,Школска књига“ као добронамерни гест за почетак рада и дружења са колегама и ученицима, а подршком и одобрењем директора пристигло је око 400 лектира у матичну библиотеку, од чега по један комплет књига иде у подручну библиотеку.

Библиотекар

Бранка Алимпиејвић, с.с.

 

ОСМИ МАРТ У БОЛЕЧУ

Учитељица Тања Брадић (4/9) направила је приредбу поводом 8. марта. Са својим ученицима је припремала активности и све то реализовала за Дан жена. Активности су следеће: припрема колача за маме и приредба са рецитацијама и дечијим песмама. Све маме су биле присутне и одушевљене амбијентом и позивом.

   
   

 

ПРЕДСТАВА "ЦАРЕВО НОВО ОДЕЛО"

 

 

 

МАЛА ВАСКРШЊА РАДИОНИЦА У БОЛЕЧУ

   Током априла у подручном одељењу у Болечу одржаване  су  на радост ученика, родитеља и наставника  креативне радионице посвећене највећем хришћанском празнику - Васкрсу. Наставнице у овој школи су, након завршетка наставе, организовале радионице за родитеље и ученике на којима су сви скупа правили васкршње украсе и декорације за јаја. Своје радове ће изложити наредне недеље на Васкршњем вашару, изложба ће бити продајна, па се позивају мештани да погледају радове, понешто купе, а од зарађеног новца школа ће купити потребна средства за рад.