ОШ "Никола Тесла", Винча

esdnevniklogo
large Google Classroom
rasporednastave 1
asdad

♥ ОШ "Никола Тесла" Винча ♥

za osmake

logo mpntr.png
1 39 (2)

Бројач посета

1341534

Учење на даљину

ucenje na daljinu

Изградња ОШ „Никола Тесла” у Лештанима

 

20210327 201201

COVID - 19 едукативни материјал

Јавне набавке

Календар

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Мирјана Стаменковић, психолог школе 

ПОРУКА ЗА СВЕ НАС

 Драги ученици, колеге и родитељи

     Ево , прошла је прва недеља како смо наше клупе, катедре, кабинете, учење , подучавање и све остале активности и навике преселили у друге просторе, чини нам се у друге димензије. Неминовност и брзина са којом се то десило као и мноштво новина и обавеза које су уследиле пробудиле су у нама различита осећања , најчешће бригу, стрепњу, страх и негативна очекивања.

      Иако смо у својим домовима, са својим најближима, и у сталној комуникацији путем разних виртуелних помагала, мрежа и платформи сви осећамо ограничења, спутаност и недостатак слободе. Преиспитујемо се шта смо могли, шта је требало, зашто нисмо ,зашто нам се ово дешава..имамо осцилације у расположењу, измењену мотивацију, панику, физички немир, збуњеност, еуфорију, љутњу, тугу...

      Како даље ?

       Нови услови диктирају нове обрасце понашања у раду и у свакодневном животу. Ухватимо нови ритам ! Нађимо своју тачку ослонца ! Присетимо се шта је оно што нам је заиста важно и вредно, шта волимо, у чему смо добри,шта смо планирали да урадимо а нисмо стигли. Организујмо своје време тако да нам сваки дан и недеља који су пред нама буду изазов и прилика да учинимо нешто добро за себе и друге.

       Драги ученици, уживајте у игрању, учењу, истраживању, пажњи и љубави коју вам пружају ваши родитељи , учитељи и наставници. Помозите брату, сестри, дружите се и причајте са родитељима, учите из њиховог искуства. Читајте, цртајте, слушајте музику, пишите песме, водите дневник, брините о кућном љубимцу, останите код куће !

      Ми одрасли, не заборавимо да смо већ пуно тога прошли; Кризе, ратове, реформе..Поштујмо упутства и чинимо највише што можемо за своје здравље, због нас и због наше деце. Одвојмо време за рад и време за одмор и опуштање. Вратимо се својим старим и пронађимо нова интересовања. Истражујмо, пробајмо нешто ново, бирајмо речи, окренимо се најближима.

     Деца расту брзо а неприметно. Ово време нам је поклоњено да их научимо значењу и важности онога што обележавају речи – одговорност, искреност, доброта, пријатељство, солидарност, поштовање..Запитајмо се да ли су најважније оцене, новац, луксуз, најскупље патике и најновији модел телефона или аутомобила. Како нам то сада може помоћи ?

     Свима нама желим да из ове кризе изађемо као победници – бољи него што смо били пре ње. Потрудимо се и успећемо !

                                           Мирјана Стаменковић, психолог